Vrste tiska

U kratkom video prilogu pogledajte kako nastaje otisak na majicama iz KupiMajicu.net ponude.


DTG tisak

Digitalni tisak na majice je vrsta tiska pomoću koje printer izravno ispisuje motiv po tkanini. Boja izravno ulazi u pore tkanine i nema se osjećaj "nalijepljenog komada plastike". DTG tehnika izravnog tiska na odjeću je namijenjena za proizvodnju visoko kvalitetnog tiska na tekstil, u manjim količinama čime se dobiva jedinstveni, unikatni uzorak. Nema razlike u cijeni zbog pripreme, nema minimalne količine, bez ograničenja troškova brojem boja i takozvanih «prolaza».

Ispis je moguć do veličine od 310mm x 450 mm na svijetloj ili tamnoj boji tkanine od pamuka i drugih materijala koji podnose termičku obradu. Kako bi majica s našim tiskom zadržala kvalitetu i postojanost otiska, prilikom pranja potrebno je voditi brigu o načinu održavanja. Upute o načinu održavanja nalaze se na markici koja je ušivena u majicu, dok se detaljniji opis nalazi na našoj deklaraciji koja se nalazi uz svaku majicu.

Ispis je moguć na ravnim tkaninama. To znači, da nije preporučljiv za tkanine koje imaju izbočenja (džepove, patente...).

Sitotisak

Ovu vrtu tiska koristimo kod jednog motiva koji se ponavlja na većoj količini majica. Riječ je o metodi rada pomoću sita, odnosno napete svile koja se nalazi na okviru, a na kojoj je prethodno snimljen "film", odnosno motiv. Povlačenjem broje preko svile boja prelazi na tkaninu te na njoj ostaje dugotrajno.